Най-сигурно с диагностиката, тест на актуатори и ще си покаже движат ли се или не.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с клапите за въздух в купето
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНай-сигурно с диагностиката, тест на актуатори и ще си покаже движат ли се или не.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Класиката оказа се моторче,независимо че когато моторчето е свалено работи явно не му достига мощност когато е монтирано и има реално натоварване.Благодарение на колегата scarface който е много коректен решихме проблема.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеКласиката оказа се моторче,независимо че когато моторчето е свалено работи явно не му достига мощност когато е монтирано и има реално натоварване.Благодарение на колегата scarface който е много коректен решихме проблема.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеКласиката оказа се моторче,независимо че когато моторчето е свалено работи явно не му достига мощност когато е монтирано и има реално натоварване.Благодарение на колегата scarface който е много коректен решихме проблема.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеНе съм на топло !!!! Моля , моля.
Топло ми е в колатаAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщениеНаскоро установих, че най-дясната врътка на климатика/парното, тази, която трябва да разпределя въздушния поток към различни точки на купето, няма отношение към въздушните потоци. В каквото и положение да я поставя, винаги духа само фронтално в лицето. Не мога да накарам да задуха в краката или в предното стъкло против изпотяване. В най-дясно положение включва автоматично и компресора на климатика (без да се променя обаче посоката на духането), което според мен значи, че не е повреден (съвсем) самият селектор. Поне така си мисля. Четох разни стари теми, в които наместването на CD-то оправяло подобни проблеми, защото притискало незнамсиквоси, но и при свалено CD резултатът е същият. Иначе откъм сила на потока и топлина на въздуха проблеми няма. Единствено не мога да променям посоката. Въпросът ми е, доколко е редно да се съмнявам в копчето и да търся ново копче/панел, което да ми реши проблема? Или да търся причината в моторчето/моторчетата на клапите? А и къде да ги търся тези клапи с техните моторчета? Ако е по-сериозна повредата и е свързано със сваляне на таблото, едва ли ще ми се занимава с това, но ще съм доволен да мога ръчно да отворя (принудително) клапите към краката и предното стъкло, т.е. да духа отвсякъде и да си останат така без да се управляват повече. Рових из разни упътвания, но още не съм открил нищо, та реших, че някой може да има опит по въпроса. Изръчках и форума за свързани теми, но не открих нещо полезно засега.
За 156JTD 2001г. става въпрос.
molq pomognete
ve4e vdiga 90* sled nov termostat
no ne duha toplo
vijda se kak motor4eto raboti
pri podaden kontakt vklu4va na toplo i se vru6ta pak na studeno
v kontrolniq panel li e problema ili da tursq nqkoe relle
blagodarq vi predvaritelno
helpp
Comment
-
Първоначално публикувано от jackviper Покажи съобщениеaz imam shoden problem
molq pomognete
ve4e vdiga 90* sled nov termostat
no ne duha toplo
vijda se kak motor4eto raboti
pri podaden kontakt vklu4va na toplo i se vru6ta pak na studeno
v kontrolniq panel li e problema ili da tursq nqkoe relle
blagodarq vi predvaritelno
helpp
Положи малко старание за да положат и колегите. Тази маймуница, на която пишеш е характерна за едни други среди.... А добре дошъл
Comment
-
Здравейте,
Ще си позволя да ползвам темата.
Някой имал ли е проблем с врътката за сила на обдухване?
От няколко дни не работи - в най-ляво положение светва индикацията за вътрешна циркулация, а в най-дясно се включва климатика за размръзяване на предното стъкло. Но степените до 4 не работят.Romeo 147, TS 1,6 2001
Comment
Comment